У Харкові суд призначив 9 років в’язниці розбійникові-іноземцю

Червонозаводський суд Харкова призначив покарання одному з трьох розбійників, які два роки тому серед білого дня в самому центрі міста напали на 30-річного харків’янина та відібрали в нього пакет з 900 тис. грн і ноутбук. Вирок поки не набув чинності.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

За підтримання публічного обвинувачення Слобідською окружною прокуратурою Червонозаводський районний суд Харкова визнав винним іноземця у розбої, спрямованому на заволодіння майном в особливо великих розмірах, поєднаному із погрозою застосування насильства (ч. 4 ст. 187 КК), і призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 9 років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування встановило, що в жовтні 2019 року 42-річний громадянин Грузії напав на 30-річного харків’янина, який сидів у своєму авто на провулку Троїцькому. Він розбив скло в машині та, погрожуючи ножем, викрав пакет з майже 900 тис. грн і ноутбук.

Після цього нападник зник з місця злочину.

Суд визнав фігуранта винним і призначив покарання у вигляді позбавлення волі на строк 9 років з конфіскацією майна.

На сьогоднішній день вирок законної сили не набрав: триває термін апеляційного оскарження.

Як повідомляв Харків Times, 8 жовтня, близько 12:20 троє невідомих у провулку Троїцькому в Основ’янському районі міста, погрожуючи ножем, відібрали в 30-річного громадянина сумку з грошима.

Поліція затримала одного з трьох чоловіків.  Його взяли під варту без права внесення застави.