У Харкові розбійник з ножем напав на чоловіка в ліфті та відібрав 30 тисяч (фото)

Фото: hk.npu.gov.ua

Поліція затримала розбійника, який напав на 64-річного харків’янина в ліфті будинку на вулиці Ньютона та відібрав сумку з грошима й документами. Крім награбованого правоохоронці знайшли в квартирі лиходія чимало конопляного зілля.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

13 вересня до чергової частини відділу поліції № 2 Харківського РУП № 1 звернувся 64-річний мешканець одного з будинків по вулиці Ньютона. Чоловік розповів, що з ним до ліфту зайшов невідомий і, погрожуючи ножем, заволодів його рюкзаком, в якому знаходилися документи, 30 тис. гривень і банківські картки.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили зловмисника. Ним виявився раніше неодноразово судимий за вчинення умисних корисливих злочинів 44-річний харків’янин.

Чоловік розповів, що заздалегідь злочин не планував — побачив, як потерпілий заходить до під’їзду, та вирішив його пограбувати. Як тільки двері ліфта зачинилися, правопорушник дістав ніж і почав вимагати гроші. Отримавши відмову, вдарив жертву в обличчя, вихопив рюкзак і зник.

28 вересня за місцем мешкання розбійника правоохоронці провели санкціонований обшук, в ході якого вилучили речові докази, а також банки з речовиною рослинного походження в подрібненому стані та речовину рослинного походження у напівсухому стані.

Зловмиснику повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.187 КК (розбій). Санкція статті передбачає до 7 років позбавлення волі.

Наразі вирішується питання про обрання відносно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Харків Times, харківські оперативники затримали грабіжника, який нападав на жінок у ліфтах.