Прокуратура повернула у суді громаді Харкова нежитлові приміщення вартістю понад 4 млн грн

Фото: ХарківTimes

Господарський суд Харківської області повернув громаді Харкова нежитлові приміщення вартістю понад 4 млн грн.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Харківський підприємець звернувся до Управління комунального майна з листом, у якому просив дозволити приватизацію нежитлових приміщень загальною площею майже 260 кв.м у житловому будинку в Харкові, які на той час перебували у нього в оренді. При цьому він не долучив до листа жодних документів, які б надавали право на таку приватизацію.

У подальшому між ФОП та територіальною громадою Харкова в особі міськради укладено договір купівлі-продажу шляхом викупу цього нерухомого майна. Проте відповідно до чинного законодавства, підприємець за згодою орендодавця за рахунок власних коштів повинен був здійснити поліпшення орендованого майна, чого зроблено не було.

“Отже, органом  місцевого самоврядування здійснено відчуження нежитлових приміщень загальною площею  майже 260 кв. м в житловому будинку в м. Харкові за відсутності доказів проведення невід’ємних поліпшень орендованого майна за час його оренди чи під час процедури приватизації орендарем. Порушення порядку приватизації призвели не тільки до можливих економічних збитків, а позбавили інших зацікавлених фізичних та юридичних осіб можливості придбати комунальне майно на відкритому конкурсі”, – йдеться у повідомленні.

Рішенням Господарського суду Харківської області від 10 вересня 2021 р. задоволено у повному обсязі позов Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова в інтересах держави до Харківської міської ради, Управління комунального майна та приватизації Департаменту економіки та комунального майна міськради та фізособи-підприємця. Рішення не набрало законної сили, триває строк на апеляційне оскарження.

Згідно з судовим рішенням, суд скасував договір купівлі-продажу підвальних нежитлових приміщень площею 257,7 кв.м. в житловому будинку літ.”А-14″ по вул. Золочівській, 21, що був укладений 9 листопада 2018 р. між Управлінням комунального майна та приватизації та ФОП Ноздрачовим Артемом Миколайовичем. Продаж відбувся згідно з рішенням 18 сесії Харківської міської ради 7 скликання від 21.02.2018 №1008/18.

Основна діяльність ФОП Ноздрачов Артем Миколайович – інша діяльність у сфері спорту.

Згідно відкритих даних, Ноздрачов також володіє 50% капіталу ТОВ “МЕТАЛ СПОРТ” (основний вид діяльності – діяльність фітнес-центрів).

Людина з такими ж прізвищем, іменем та по-батькові є арбітром Української Прем’єр-Ліги.

Як повідомляв Харків Times, Господарський суд Харківської області виніс рішення про розірвання договорів оренди та повернення двох земельних ділянок у Молодіжному парку вартістю майже 5 млн грн у відання територіальної громади.