Чиновники лабцентру писали фейкові звіти про якість води

Фото: kot.sh

Прокуратура Харківської області скерувала до суду обвинувальний акт щодо шістьох співробітників однієї з філій ДП «Харківський обласний лабораторний центр контролю й профілактики захворювань МОЗ України», обвинувачених у складанні завідомо неправдивих документів і службовій підробці (3 ст. 358, ч. 1 ст. 366 КК). Причому чинили вони ці дії колективно й за попередньою змовою.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Правоохоронці вважають, що співробітники філії фабрикували звіти про лабораторні дослідження питної води «з централізованих і нецентралізованих джерел водопостачання» на території одного з районів області.

«Встановлено, що працівники лабораторного центру не їздили по жодному адресу, а отже фактично не проводили дослідження води та складали після цього документи з фейковими показниками», – йдеться у повідомленні.

Всі шестеро вже повідомлені про підозру на свою адресу, а обвинувальний акт спрямований до Балаклійського районного суду області. Фігуранти справи можуть позбутися волі на строк до п’яти років, якщо не відбудуться обмеженням волі на той самий строк.

Як повідомляв Харків Times, у березні 2020 року Служба безпеки України викрила та затримала одного з керівників Харківської регіональної лабораторії Держслужби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів, який пропонував хабар прокурору за закриття справи щодо нього. Справа була … про хабар.