Троє харківських патрульних підуть під суд за побиття та пограбування двох перехожих

Фото: dbr.gov.ua

Працівники Територіального управління Державного бюро розслідувань повідомили про підозру трьом співробітникам патрульної служби Нацполіції в Харківській області, які побили та пограбували двох громадян.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДБР.

У жовтні 2020 року після закінчення робочої зміни поліцейські на одній із малолюдних вулиць Харкова напали на двох перехожих.

Прес-служба прокуратури області повідомила, що командир роти патрульної служби особливого призначення ГУНП в області та його два заступники, проходивши вночі біля однієї із загальноосвітніх школ Харкова, побачили двох незнайомих чоловіків.

“Маючи фізичну перевагу над незнайомцями, патрульні вирішили заволодіти їхнім майном. Один із поліціянтів наступив на ногу чоловіку, в той час інший почав бити його по обличчю. Потерпілі намагались втекти, проте патрульні повалили їх на землю та стали утримувати. Після цього поліцейські почали проводити поверхневий огляд чоловіків та забрали гроші у сумі понад 30 тис. грн і мобільний телефон”, – йдеться у повідомленні.

Наразі патрульним повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу (грабіж, поєднаний з насильством та вчинений за попередньою змовою групою осіб). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років. Також вирішується питання про обрання запобіжних заходів стосовно підозрюваних  та відсторонення від займаних посад.

Як повідомляв Харків Times, 9 листопада 2019 р. на вул. Академіка Барабашова двоє людей побили 37-річного перехожого, зняли з нього золотий ланцюжок та відібрали сумку з речами. Потерпілий потрапив до лікарні й одразу ж звернувся до поліції. Співробітники патрульної поліції за прикметами швидко виявили підозрюваних неподалік від місця злочину. Підозрюваними виявилися 23-річний співробітник відділу поліції у метрополітені та його 24-річний знайомий.