Прокуратура подала позов проти компанії, яка забруднювала земділянку у Харкові амонієм та нітратами

Фото: ХарківTimes

Київська окружна прокуратура м. Харкова 24 вересня подала позов до Господарського суду Харківської області про стягнення шкоди, заподіяної державі порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища на суму понад 5,5 млн гривень.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

“Встановлено, що товариством з обмеженою відповідальністю при здійсненні господарської діяльності, пов’язаної з збиранням небезпечних відходів, не забезпечується захист земель від забруднення, засмічення та не вживаються заходи щодо запобігання негативному впливу на земельній ділянці та ліквідації наслідків такого впливу. Товариство протягом тривалого часу забруднювало земельну ділянку шкідливими речовинами, а саме амонієм та нітратами”, – йдеться у повідомленні.

Прокуратура кваліфікує такі дії підприємства як порушення ст. ст. 17, 32, 33 Закону України «Про відходи», ст. 55 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», ст. 35 Закону України «Про охорону земель».

Як повідомляв Харків Times, Новобаварською окружною прокуратурою Харкова затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно директора підприємства, яке спеціалізується на коксохімічній промисловості, за фактом забруднення атмосферного повітря, що спричинило небезпеку для навколишнього середовища (ч. 1 ст. 241 КК України).