Граната як аргумент у сварці – підозрюваного затримано

Фото: hk.npu.gov.ua

Співробітники поліції затримали чоловіка, який після сварки зі знайомим поклав на колесо його автівки гранату.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

25 вересня близько 19:40 до Харківського райуправління поліції № 1 надійшло повідомлення від оператора 102, що біля ресторану по вулиці Люсинській (“Феліса” – ХТ) на колесі автівки лежить предмет, схожий на бойову гранату.

На місце події виїжджала слідчо-оперативна група, керівництво та спеціалісти-вибухотехніки.

“Попередньо встановлено, що 31-річний власник автівки ввечері приїхав до ресторану на зустріч з 40-річним знайомим. Між чоловіками виникла сварка. Зловмисник вийшов з ресторану та поклав на колесо автівки знайомого предмет, схожий на гранату «РГД-5», – йдеться у повідомленні.

Речовий доказ вилучено та направлено на дослідження.

40-річного чоловіка затримав наряд поліції, коли той намагався зникнути з місця події. Слідчі повідомили йому про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) та ч.1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу. За санкціями статей правопорушнику загрожує до 7 років позбавлення волі. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Харків Times, 8 червня внаслідок вибуху гранати на проспекті Гагаріна п’ятеро людей потрапили до лікарні з пораненнями різного ступеня тяжкості. 29-річному підозрюваному загрожує довгий термін – аж до довічного ув’язнення.

9 червня поліція затримала чоловіка, що гуляв по Салтівці з гранатою.

Фото: hk.npu.gov.ua