У Харківському аеропорту хочуть побудувати ангари для обслуговування літаків

Авіаційні ангари для технічного обслуговування та фарбування літаків планують побудувати в Міжнародному аеропорту «Харків».

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської міської ради з посиланням на секретаря Харківської міськради Ігоря Терехова.

Терехов розповів про ці плани після зустрічі з інвесторами. За його словами, всього планують побудувати вісім ангарів. Шість з них використовуватимуть для технічного обслуговування літаків, ще два — для фарбування.

«Ця співпраця дуже важлива з точки зору залучення в місто інвестицій. Інвестори нас запевняють, що в результаті ми отримаємо близько 1,5 тис. робочих місць із заробітною платою на рівні 30 тис. грн. Плюс до всього, це ще й додаткові податки до бюджету міста. Саме тому наше місто повністю відкрите для інвесторів. У цьому плані конкуренція між містами України колосальна, і я радий, що Харків у цій боротьбі перемагає», — зазначив Ігор Терехов.

Він підкреслив, що в Харкові створені рівні та прозорі умови для роботи інвесторів, завдяки чому місту вдається лідирувати серед обласних центрів країни за обсягом іноземних інвестицій.

Як повідомляв Харків Times, харківські тепломережі впроваджують сучасну систему диспетчеризації SCADA, завдяки якій все, що відбувається в системі теплопостачання міста, буде видно в режимі реального часу.

Європейський інвестиційний банк планує виділити Харкову 75 млн євро на покупку нових трамваїв.

Харківське підприємство «Лекхім» у 2022 році планує запустити виробництво вакцин у наповнених шприцах — в тому числі й вакцин проти COVID-19.