У Харківській області з’являться пересувні поштові відділення

Фото: ukrposhta.ua

З 1 жовтня у Харківській області почнуть працювати пересувні поштові відділення на спеціальних автівках.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської обласної ради.

Як розповіли в «Укрпошті», пересувне відділення поштового зв’язку – це повноцінне поштове відділення, що приїжджає у населені пункти за встановленим графіком щоб надати його мешканцям весь необхідний спектр поштових, логістичних, фінансових та інших послуг.

«Бригада пересувного відділення складається з трьох осіб: листоноша, начальник пересувного відділення та водій-супроводжувач. Начальник пересувного відділення залишатиметься у точці присутності в конкретному населеному пункті та прийматиме комунальні платежі, допомагатиме з передплатою, видаватиме грошові перекази та соціальні виплати, поповнюватиме мобільний рахунок тощо. Водій супроводжувач та листоноша у авто пересувного відділення доставлятимуть пенсії, періодику, посилки, продаватимуть товари, прийматимуть платежі біля домівок», – йдеться у повідомленні.

При цьому в «Укрпошті» стверджують, що перехід на новий формат роботи «дозволить працювати листоношам на повну ставку, тим самим у середньому заробляти на 70% більше, ніж до цього», а крім того, значно поліпшить умови їх праці.

Як повідомляв Харків Times, Харків – єдине місто України, де поштові відділення розташовані у наданих містом приміщеннях комунальної форми власності.