Правоохоронці підозрюють у привласненні 34 млн. гривень керівництво птахофабрики, якою володіють члени сім’ї Добкіна

Фото: kyiv.gp.gov.ua

Правоохоронці підозрюють у привласненні 34 млн. гривень державних коштів керівництво Володимир-Волинської птахофабрики, якою володіють члени сім’ї Михайла Добкіна.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Київської міської прокуратури.

Подільська окружна прокуратура міста Києва спільно зі співробітниками Департаменту спеціальних розслідувань Нацполіціі провела 10 обшуків в офісних приміщеннях суб’єктів господарювання та за місцями проживання фігурантів кримінального провадження за фактом заволодіння 34 млн гривень бюджетних коштів, виділених державою на підтримку розвитку тваринництва. За даними слідства, фігуранти справи в 2020 році надали документи на отримання дотації з держбюджету на отримання імпортного обладнання для будівництва цеху переробки. Насправді, це устаткування не поставлено і досьогодні. “Крім того, до списку витрат, з яким підприємство звернулося до держави про компенсацію, були включені фіктивні розходи, які не повинні компенсуватися згідно з законодавством про державні компенсації за будівництво об’єктів тваринництва”, – йдеться у повідомленні.

Підчас обшуків виявлено та вилучено фінансові документи, а також 16 млн грн. готівкових коштів, які за версією слідства отримані з бюджету за рахунок здійснення злочинної схеми.

Як повідомило видання Telegraf, слідчі дії проводилися на Володимир-Волинській птахофабриці.

У березні цього року Михайло Добкін в інтерв’ю виданню “Бабель” заявив, що його сім’я володіє акціями Володимир-Волинської птахофабрики і запевнив, що прибутку птахофабрики вистачає і на виборчу кампанію на позачергових виборах Харківського міського голови, і на придбання мотоциклів.

“Це білі гроші, з яких заплатили податки. Мені вистачає”, – сказав він.

У декларації Добкін зазначив кінцевим бенефіціаром ПрАТ “Володимир-Волинська птахофабрика” свою дружину Аллу. Також, за даними ЗМІ, акціями компанії володіють брат Михайла Добкіна Дмитро і дружина брата Олена.