П’яний чоловік заявив про замінування прокуратури та суду у Змієві (фото)

Поліція затримала чоловіка, який заявив про заминування прокуратури та суду у Змієві Харківської області.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

24 вересня о 12:29 до відділу поліції надійшло повідомлення про замінування адміністративної будівлі у місті Зміїв, де розташований районний суд та прокуратура. Правоохоронці оглянули 190 кв. м будівлі та 400 кв. м прилеглої території, евакуювали 32 особи. Під час обстеження об’єкту вибухових пристроїв не виявили. Через хибне повідомлення робота двох державних установ була паралізовано на годину.

На пошуки зловмисника співробітникам відділу поліції знадобилось 15 хвилин, і особа псевдомінера була встановлена. Ним виявився неодноразово засуджений 33–річний місцевий мешканець. “Як з’ясувалось, чоловік під час скоєння злочину знаходився у стані алкогольного сп’яніння, тому назвати слідчим мотив свого вчинку не зміг”, – йдеться у повідомленні.

За фактом події відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 259 Кримінального кодексу (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Зловмисника затримано, вирішується питання про обрання відносно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Харків Times, 22 вересня близько 15:30 до поліції надійшло повідомлення про те, що у будівлі Харківського апеляційного адміністративного суду на Театральній площі в центрі міста закладено вибухівку. Вибухових речовин і вибухонебезпечних предметів правоохоронці не виявили.