Війна в Україні: 12 порушень режиму припинення вогню, двоє поранених

За минулу добу, 22 вересня, у порівнянні з попередньою добою інтенсивність бойових дій на лінії зіткнення значно зросла. Збройні формування Російської Федерації нарощували обстріли позицій українських захисників, 12 раз порушивши режим припинення вогню, з них двічі — із застосуванням забороненого мінськими домовленостями озброєння.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центру Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

Біля Світлодарська противник відкривав прицільний вогонь по позиціях українських воїнів, використовуючи великокаліберні кулемети.

На Приазов’ї ворог тричі застосував безпілотні літальні апарати, за допомогою яких скинув ВОГ-17 коло Павлополя та двічі — коло Водяного. Також поблизу цих населених пунктів противник тричі зробив обстріли з гранатометів різних систем і стрілецької зброї, два з яких — у бік Водяного.

Російські найманці вели прицільний вогонь із стрілецької зброї в районі населених пунктів Зайцеве та Новотошківське. Крім того, неподалік від Новотошківського незаконні збройні формування двічі застосували гранатомети різних систем.

Поблизу Причепилівки російсько-окупаційні війська двічі застосували заборонене озброєння, здійснивши 23 постріли з мінометів калібру 120 мм.

Внаслідок ворожих дій два військовослужбовця Об’єднаних сил отримали вогнепальні поранення. Їм надали невідкладну домедичну допомогу та евакуювали до шпиталю. Стан здоров’я воїнів — задовільний.

«Українські захисники вели активну оборону та подавляли вогневі засоби противника, застосовуючи дозволене мінськими домовленостями озброєння», — йдеться в повідомленні.

З початку поточної доби, 23 вересня, порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Як повідомляв Харків Times, 21 вересня інтенсивність бойових дій на лінії зіткнення була меншою. Бойовики чотири рази порушили режим припинення вогню.