У Харкові викрили ще один шахрайський call-центр

Поліція припинила діяльність шахрайської call-центру, який працював у Харкові неподалік від станції метро «Наукова».

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

Виманюючи гроші у громадян, «оператори» видавали себе за представників фіктивних фінансових бірж, імітували торги цінними паперами різних компаній або криптовалютами. Зловмисники спонукали довірливих абонентів інвестувати гроші у підприємства, яких не існує.

22 вересня в межах кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 190 КК (шахрайство), правоохоронці провели обшук у приміщенні call-центру на вулиці Бакуліна.

За результатами обшуку правоохоронці вилучили комплекти комп’ютерної техніки, ноутбук, планшет, мобільні телефони, а також записи з організації та обліку роботи операторів.

Встановлено адміністратора й сімох операторів шахрайського call-центру, з якими на даний час проводяться слідчі дії.

Вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно.

Питання про повідомлення про підозру конкретним особам й обрання щодо них запобіжного заходу буде вирішене після вивчення та аналізу даних вилучених документів і речових доказів.

Як повідомляв Харків Times, кілька днів тому, 20 вересня, поліція відрапортувала про припинення діяльності у Харкові кількох шахрайських «саll-центрів», оператори яких під виглядом дзвінків з банків виманювали в довірливих абонентів їх особисті дані та заволодівали їхніми грошима.

21 вересня поліція раптово натрапила на аналогічний call-центр, коли шукала наркотики.