Переможець конкурсу Винник не керуватиме театром ім. Пушкіна

Фото: Харків Times

Харківська обласна рада на своїй сесії сьогодні, 23 вересня, не призначила Анатолія Винника, який переміг у конкурсі на посаду директора Харківського російського драматичного театру імені А. С. Пушкіна, керівником цього колективу.

Про це Харків Times стало відомо з рішення сесії.

Незважаючи на те, що Винник став переможцем конкурсу й на те, що його кандидатуру перед облрадою підтримав колектив театру, депутати не змогли прийняти позитивне рішення про укладення з ним контракту. Знову справа була у тому, що такі рішення приймаються при голосуванні «за» більш ніж половиною спискового складу депутатів (у Харківській області це 60+ голосів), а за підписання контракту з Винником проголосували 36 депутатів. Проти були 14 народних обранців, утрималися 19.

Як повідомляв Харків Times, на засіданні конкурсної комісії Харківської обласної ради з вибору керівника комунального підприємства «Харківський академічний російський драматичний театр імені А. С. Пушкіна», що відбулося 4 серпня, переможцем конкурсу був визнаний перший заступник директора цього театру, в минулому – генерал-майор ДСНС Анатолій Винник.