Харківські тепломережі впровадили нову енергозберігаючу технологію

Фото: www.city.kharkov.ua

Харківські тепломережі впроваджують сучасну систему диспетчеризації SCADA, завдяки якій все, що відбувається у системі теплопостачання міста, буде видно в режимі реального часу. У міській раді запевняють, що це дасть можливість не підвищувати тарифи.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської міської ради з посиланням на секретаря Харківської міськради Ігоря Терехова.

Технічне переоснащення торкнеться 25 ключових теплових магістральних камер системи централізованого теплопостачання міста. Фахівці «ХТМ» в онлайн-режимі відстежуватимуть усі процеси, які проходять в системі теплопостачання, зможуть оперативно локалізувати аварійну ситуацію та здійснити перемикання в мережах.

За словами Ігоря Терехова, паралельно відбувається й технічне переоснащення насосних станцій. Це дозволить підвищити надійність системи теплопостачання та якість послуг, а також знизити споживання електроенергії та витрати на технічне обслуговування і ремонт.

«Оновлення котелень, капітальні ремонти котлів, насосів, сучасне оснащення та масштабні перекладки мереж — Харків давно так грунтовно не готувався до опалювального сезону. Один сучасний насос дозволяє економити на електроенергії мільйон гривень на місяць. Ми встановлюємо 11 таких насосів, що дозволить істотно знизити витрати. Модернізація — це єдина можливість, щоб харків’яни отримували якісну безперебійну послугу та в жодному разі не платили за неї більше», — заявив Ігор Терехов.

Він також підкреслив, що «на тисячу відсотків» упевнений в ефективній роботі директора ХТМ Василя Скопенка.

«Я знаю його як дуже досвідченого менеджера. Він проявляє себе з кращого боку і, думаю, це побачать всі харків’яни в процесі опалювального сезону», — сказав секретар міської ради.

Як повідомляв Харків Times, 10 вересня під час наради у Міністерстві розвитку громад і територій України Терехов вже заявляв про те, що у Харкові не будуть підвищувати тарифи на тепло й гарячу воду.

Також непідвищення цих тарифів пообіцяла мешканцям Харківської області й Харківська облдержадміністрація.

У Харкові до нового опалювального сезону підготовлені вже 99,2% житлових будинків.