У Харкові до опалювального сезону готові 99% будинків

Фото: Харків Times

У Харкові до нового опалювального сезону підготовлені вже 99,2% житлових будинків.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради із посиланням на директора Департаменту з питань забезпечення життєдіяльності міста Івана Кузнєцова.

За його словами, системи централізованого опалення та гарячого водопостачання підготовлені у 99% житлових будинків, холодного – у 99,9%, а система водовідведення – на всіх об’єктах. Будинки соціальної сфери готові на 100%.

Кузнєцов відзначив, що всього у рамках підготовки до нового опалювального сезону бригади КП «Харківські теплові мережі» капітально відремонтували 21 котел великої потужності та виконали ряд інших робіт. Зокрема, за кошти Світового банку були побудовані дві когенераційні станції у котельнях на вулицях Академіка Проскури та Артема Веделя, а також реконструйовані шість котелень.

«По суті, це будівництво нових котелень, оскільки від приміщень старих залишилися лише несучі конструкції», – зазначив директор департаменту.

Він підкреслив, що всього буде реконструйовано понад 100 км технічно зношених тепломереж.

Також Кузнєцов повідомив, що на КП «Харківводоканал» вже виконали планово-попереджувальні роботи на 17 з 19 водопровідних насосних станцій та міських майданчиків зберігання чистої води, замінили й встановили близько 300 пожежних гідрантів, відремонтували понад 1400 водорозбірних колонок, виконали перекладку та санацію близько 14 км технічно зношених водопровідних мереж, прочистили понад 160 км мереж водовідведення.

У місті виконали поточний ремонт близько 300 тис. кв метрів доріг, капітальний ремонт внутрішньоквартальних доріг і тротуарів. Також до зими заготовили 3,5 тис. тонн солі та понад 4 тис. куб. м піску, готують 188 одиниць снігоприбиральної та допоміжної техніки.

Як повідомляв Харків Times, у травні Харків на третину збільшив фінансування підготовки до опалювального сезону. На підготовку до нього в місті запланували спрямувати понад 1,7 млрд гривень, що на 675 млн гривень більше, ніж у 2020 році.