Харків пропонує повернути до «квідного реєстру» лікарню та пологовий будинок

Харківська міська рада звернулася до Харківської обласної держадміністрації з пропозицією повернути до реєстру лікарень, призначених для лікування хворих на коронавірусну інфекцію, міську лікарню №18 і пологовий будинок №2, що раніше були виключені з цього реєстру.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради із посиланням на заступника мера міста Світлану Горбунову-Рубан.

За її словами, у весняну хвилю пандемії в місті було розгорнуто 930 ліжок у п’яти лікарнях – №13, 17, 18, 25, а також у пологовому будинку №2. Заступниця мера зазначила, що потім пологовий будинок і лікарню №18 виключили з реєстру медичних установ для хворих на COVID-19. З цієї причини зараз у місті залишилося 770 ліжок для ковідних пацієнтів, яких наразі вистачає, але їх кількість необхідно збільшити.

«Потужності трьох лікарень ми вже повністю використали. Розширити ліжковий фонд можна тільки за рахунок тих медустанов, у яких вже є ліжка для пацієнтів з коронавірусом. Тому ми подали пропозицію до Харківської облдержадміністрації, а вони звернуться до Міністерства охорони здоров’я, щоб лікарню №18 і пологовий будинок №2 повернули до ковідного реєстру», – зазначила Горбунова-Рубан.

У міськраді запевняють, що зараз лікарні мають усе необхідне для боротьби із коронавірусом, а наявні ліжка «забезпечені киснем на 90%, а в деяких палатах – і на 100%».

Як повідомляв Харків Times, у Харківській області станом на 8:00 сьогодні, 22 вересня, виявили 159 293 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, 774 – за минулу добу.