У Харкові юнаків і дівчат інвалідів запрошують в ІТ

ЮНІСЕФ запрошує молодь з інвалідністю отримати нову професію у провідній ІТ-компанії світу.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради з посиланням на ініціаторів програми.

IT-компанія «EPAM Systems» спільно з ЮНІСЕФ оголосила набір на інноваційну навчальну програму «DevOps» для молоді з інвалідністю.

Як зазначили організатори, «DevOps» — це перспективний напрямок в IT-сфері, яке дає можливість працювати віддалено і бути конкурентоспроможними на міжнародному ринку праці.

«Для нас важливо, щоб кожна молода людина в Україні могла реалізувати своє право на якісну освіту, цікаву роботу з гідною оплатою. Цей та інші наші проєкти спрямовані на зниження бар’єрів в освіті та створення інклюзивного середовища для професійного зростання», — зазначила експерт КСВ-проектів «EPAM Україна» Азіза Хамідова.

Навчання буде інклюзивним. Учасники програми займатимуться в групі з іншими студентами, отримають додаткову менторську підтримку від фахівців компанії, а також зможуть відвідувати заняття з англійської мови. Серед головних вимог — бажання розвиватися в новій професії, базові технічні знання та володіння англійською на початковому рівні.

Відбір на програму та навчання пройде на основі тесту й усної співбесіди. Навчання триватиме до 6 місяців, по 2-3 заняття на тиждень в онлайн-форматі. Учасники, які успішно пройдуть всі етапи навчання, отримають можливість співпрацювати з командою «EPAM». Заявку на участь у відборі можна заповнити тут.

Взяти участь у програмі можуть мешканці 35 громад-учасниць ініціативи ЮНІСЕФ «Громада, дружня до дітей і молоді», до якої Харків приєднався торік.

Довідка. Компанія «EPAM Systems» є передовим розробником цифрових платформ, продуктів, складних дизайнів і програмних рішень. Співпрацює із замовниками в понад 35 країнах у Північній Америці, Європі, Азії та Австралії. З 2013 року регулярно входить до списку Forbes «25 публічних технологічних компаній із найбільш швидким розвитком».

Як повідомляв Харків Times, молодь Харкова запрошували взяти участь в програмі «UPSHIFT Green» Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).