У Харкові суд залишив чинним вирок винуватцю загибелі рятувальника та його 15-річної доньки

Харківський апеляційний суд залишив у силі вирок, винесений 8 квітня судом першої інстанції 20-річному Дмитру Габишеву, який у жовтні 2020 року в п’яному вигляді здійснив ДТП, внаслідок чого загинули 41-річний начальник пожежно-рятувальної частини Дмитро Азарєнков та його 15-річна дочка Анастасія. Винуватець загибелі батька й доньки сидітиме дев’ять років.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

«Постановою Харківського апеляційного суду залишено без змін вирок суду першої інстанції, відповідно до якого визнано винним чоловіка у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб (ч. 3 ст. 286 КК України), та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 9 років», – йдеться у повідомленні.

Коли Дмитро Габишев вийде на волю, йому буде практично 30 років.

Як повідомляв Харків Times, 21 жовтня співробітники поліції  затримали 19-річного харків’янина, який перебував за кермом Toyota Land Cruiser, що вранці цього дня вилетів на смугу зустрічного руху та в лоб зіткнувся з Daewoo Lanos на Окружній дорозі. Внаслідок зіткнення загинули 41-річний начальник пожежно-рятувальної частини Дмитро Азарєнков і його 15-річна дочка Анастасія.

23 жовтня 2020 року Київський районний суд Харкова заарештував Дмитра Габишева, а 14 січня той же суд продовжив йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою ще на 60 днів.

6 квітня в Київському районному суді Харкова відбулося чергове засідання з розгляду справи Дмитра Габишева, обвинуваченого в смертельній ДТП на окружній дорозі. На судовому засіданні пройшли дебати сторін. Обвинувачений Дмитро Габишев визнав свою провину в повному обсязі. Прокуратура зажадала максимального покарання.

8 квітня Київський районний суд Харкова визнав Дмитра Габишева винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб (ч. 3 ст. 286 КК), та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 9 років.