Харківського поліцейського судитимуть за хабар у $ 1000

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо дізнавача сектору дізнання одного з райвідділів поліції Харківської області, підозрюваного у вимаганні та отриманні хабаря за здійснення впливу на хід розслідування (ч. 2 ст. 369-2 КК).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Розслідування, яке проводилося з березня 2021 року, встановило, що співробітник поліції вимагав та отримав хабар у розмірі тисячі доларів від співмешканки свого знайомого. Ця людина була підозрюваною у справі про замах на життя власного сина.

Правоохоронці вважають, що дізнавшись про «неприємності» свого знайомого, страж закону запропонував за хабар вплинути на хід розслідування, щоб змінити запобіжний захід на домашній арешт, а справу перекваліфікувати у побутовий конфлікт.

Відразу після отримання хабаря підозрюваний поліцейський був затриманий. Тепер йому загрожує штраф у розмірі від 2 до 5,5 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Як повідомляв Харків Times, 10 березня у Харкові правоохоронці затримали за хабар свого колегу. Дізнавач одного з райвідділів Харкова пропонував дружині підслідного за $ 1000 полегшити долю чоловіка: перекваліфікувати справу й змінити запобіжний захід на домашній арешт.