Харків’ян запрошують на безкоштовні екскурсії до підземель та храмів

Фото: Дети подземелья Харьков / Facebook

Безкоштовні екскурсії в рамках Всесвітнього дня туризму, Дня туризму в Україні та Днів європейської спадщини пройдуть 25-26 вересня в Харкові.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

Так, 25-26 вересня будуть організовані екскурсії “Таємниці харківських підземель”, де, гуляючи поверхнею історичного центра міста, можна почути цікаві історії про підземелля, їх виникнення та розвиток – від заснування Харкова до наших днів.

Кількість екскурсантів обмежена, тому обов’язковою умовою участі в заході є попередня реєстрація.

26 вересня, в рамках Днів європейської спадщини, пройдуть безкоштовні екскурсії до храмів різних релігійних конфесій. У харків’ян буде можливість відвідати Свято-Покровський монастир, Собор Успіння Пресвятої Діви Марії, Харківську соборну мечеть, Мечеть Сунна, Харківську хоральну синагогу, Вірменську церкву Сурб Арутюн (Святого Воскресіння) і буддійський храм “Чук Лам”.

Кількість екскурсантів також обмежена, тому обов’язковою умовою участі є попередня реєстрація.

Всі заходи проводитимуться з дотриманням карантинних норм.

Довідка. Всесвітній день туризму встановлений Генеральною асамблеєю Всесвітньої туристської організації в 1979 році і присвячений просуванню туризму, висвітленню його внеску до економіки світової спільноти, розвитку зв’язків між народами різних країн.

У жовтні 1997 року Україна стала дійсним членом Всесвітньої туристської організації – головної міжнародної міжурядової організації у сфері подорожей і туризму. Всесвітній день туризму відзначається в Україні щорічно 27 вересня з 1998 року.

Як повідомляв Харків Times, 2000 року безкоштовні екскурсії з нагоди Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні пройшли в Харкові 27 вересня.