Війна в Україні: вісім порушень режиму припинення вогню, одного воїна поранено

За минулу добу, 19 вересня, в районі проведення операції Об’єднаних сил збройні формування Російської Федерації вісім разів порушили режим припинення вогню, з них двічі — із застосуванням забороненого мінськими домовленостями озброєння.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центру Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

Напружена обстановка спостерігалася в районі населеного пункту Новозванівка, який противник обстрілював тричі, застосовуючи станкові протитанкові гранатомети і міномети калібру 82 мм.

Поблизу Майорська російські окупанти вели турбуючий вогонь з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, намагаючись спровокувати відповідь наших воїнів.

У напрямку Луганського та Новолуганського ворог здійснював прицільні обстріли зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Біля Оріхового найманці використовували автоматичні станкові гранатомети та стрілецьку зброю.

Крім того, в Донецькій області зафіксовано застосування ворожого безпілотника типу «Квадрокоптер», за допомогою якого російсько-окупаційні війська скинули ВОГ-17 поблизу Талаківки.

Внаслідок ворожих дій один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав осколкові поранення. Йому надали невідкладну домедичну допомогу та евакуювали до госпіталю. Стан здоров’я воїна — задовільний.

Українські захисники вели активну оборону та подавляли вогневі засоби противника, застосовуючи дозволене Мінськими домовленостями озброєння

Протягом поточної доби, 20 вересня, порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Як повідомляв Харків Times, 18 вересня в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано шість порушень режиму припинення вогню.