На місці старого полігону відходів під Харковом з’явиться гірськолижна траса – Терехов

Фото: Харків Times

Міська влада розглядає ідею використання старого рекультивованого полігону твердих побутових відходів у Дергачівському районі Харківської області для будівництва гірськолижних трас і трас для екстремальної їзди на велосипеді.

Про це сьогодні, 20 вересня, заявив журналістам секретар Харківської міської ради Ігор Терехов під час огляду комплексу, повідомив кореспондент Харків Times.

“Я сьогодні обговорював з колегами амбітний проект, яких немає ще в Україні, і напевно, ми його почнемо відразу ж робити – це організація гірськолижної траси. Саме на рекультивованому полігоні. Ця траса буде всесезонна, буде зимня траса, і буде пластикова літня. Я думаю, що ми в цьому році першу трасу таку прокладемо, і далі подивимося, як це зробити правильно”, – сказав Терехов.

“Можна поставити навіть підйомник тут. І це буде дуже здорово. Крім того, прокласти поруч доріжку для екстремальних велосипедистів”, – додав він.

За словами Терехова, на полігоні висадять близько 1 тис. дерев і 3 тис. кущів.

Як повідомляв кореспондент Харків Times, на будівництві багатофункціонального комплексу з переробки твердих побутових відходів в Дергачівському районі виконано 95% запланованих робіт, і його планується запустити до кінця року.