Харків’янка мимоволі взяла участь в афері з сурогатним материнством

Иллюстративное фото: crb-ozery.ru

Прокуратура Харківської області направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього директора розташованого в Києві центру репродуктивної медицини.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Як розповів Харків Times представник прокуратури, з Харковом ця київська історія пов’язана через одну з клієнток центру. У 2018 році ця мешканка нашого міста, вже будучи матір’ю двох дітей та вагітна третьою дитиною, отримала у київському центрі висновок про … безпліддя. У 2019 «безплідна» жінка благополучно народила третю дитину.

Однак на підставі підроблених медичних документів, будучи заміжньою за іноземним громадянином, вона пройшла у тому ж центрі репродуктивної медицини процедуру штучного запліднення.

«Після народження та проведення реєстрації дитини, народженої сурогатною матір’ю, іноземець отримав таким чином право вивезти новонароджену дитину за кордон», – йдеться у повідомленні.

Директору центру репродуктивної медицини у липні повідомили про підозру за ч. 1 ст. 366 КК (службове підроблення), тепер його справа передана до суду. Що ж стосується жінки з Харкова, правоохоронці вважають, що вона не була учасницею шахрайства й про злочин, нібито, нічого не знала, просто вирішивши стати сурогатною матір’ю дитини-іноземця.

Як повідомляв Харків Times, наприкінці липня харківські силовики викрили схему торгівлі українськими немовлятами. За одного новонародженого, вивезеного за кордон, зловмисники отримували $ 60 тисяч.