У Харкові почалася “Ніч науки”

Фото: из открытых источников

Сьогодні, 18 вересня, до пізнього вечора в провідних вузах Харкова проходить щорічний фестиваль знань і інновацій.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради

Від майстер-класу та китайської чайної церемонії до стрільби лазером і фантастичних хімічних дослідів. Такі розваги сьогодні пропонують своїм гостям 15 вузів міста на традиційному святі “Ніч науки в Харкові”. Наші університети показують свої цікаві розробки, музейні експонати та проводять майстер-класи для всіх бажаючих.

Основна частина відвідувачів – це школярі, які придивляються до вибору вузу, а університети таким способом в ігровій формі демонструють свої досягнення і наукові розробки.

На урочистому відкритті свята Ігор Терехов привітав юних харків’ян і запевнив, що їм чекає незабутній вечір: “Ви подивіться, чим займаються наші вчені. Я впевнений, що після цього багато хто з вас виберуть якийсь із наших вузів, а потім – саме вам належить рухати науку, прославляти Україну і Харків. Не забувайте – в Харкові було три нобелівські лауреати! Так що дивіться, вчіться, дерзайте! ”

Весь вечір від площі Свободи сьогодні будуть ходити безкоштовні автобуси до вузів, які беруть участь у фестивалі “Ніч науки”.

«Ніч Науки в Харкові» проводиться починаючи з 2013 року і є володарем престижної нагороди в категорії «Кращий освітній проект» в конкурсі країн Східної Європи.