На сайті Кабміну з’явилася петиція з проханням не об’єднувати два харківських виші

Фото: Харків Times

Студенти Харківського національного університету будівництва та архітектури збирають підписи проти об’єднання вишу з Харківським національним університетом міського господарства імені Бекетова.

Петицію з проханням не об’єднувати ХНУБА і ХНУГХ зареєстровано на сайті Кабінету міністрів, повідомляє Харків Times.

“У Харківському національному університеті будівництва і архітектури навчаються близько 2000 студентів, які вступили для того, щоб отримати якісну освіту України і стати справжніми експертами в своїх областях. Тож ми, студенти, не підтримуємо об’єднання з Харківським національним університетом міського господарства ім. О.М. Бекетова “, – йдеться в петиції.

На думку авторів звернення, в результаті об’єднання універсітет може втратити кадри, викладацькі методики. У петиції також підкреслюється, що в університеті міського господарства немає спеціалізації “Реконструкція, реставрація архітектурних об’єктів”. Якщо ХНУБА припинить існування, то ситуація з реставрацією та збереженням пам’яток архітектури в Україні значно погіршиться.

Станом на 14:00 18 вересня петиція зібрала 1 219 голосів. Щоб уряд розглянув це звернення, воно повинно набрати 25 тисяч підписів за три місяці. залишилося 88 днів і 23 781 одна підпис

Підписати петицію можна тут.

Як повідомляв Харків Times, на початку поточного навчального року, за участю представника міністерства, але без участі ректорів ХНУБА і НТУ “ХПІ”, відбулися збори Ради ректорів Харкова, де було поставлено на голосування пропозицію про об’єднання ХНУБА і ХНУМГ.

Викладачі та студенти Харківського національного університету будівництва та архітектури двічі виходили на акції протесту проти об’єднання ХНУБА і ХНУГХ. 10 вересня вони провели акцію протесту проти планів профільного міністерства приєднати вуз до ХНУМГ.

17 вересня відбулася друга акція, учасники якої протестували проти об’єднання вишів.