У Харкові викрили міжнародну банду (фото, відео)

СБУ та поліція знешкодили в Харкові міжнародне злочинне угрупування, яке здійснювало розбійні напади на іноземних підприємців. Останнім потерпілим виявився громадянин однієї з країн Близького Сходу. Зловмисники забрали в нього гроші та криптовалюту на загальну суму майже $ 80 тис.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, злочинці тероризували іноземних громадян, скоювали розбійні напади на їх квартири та «вибивали» гроші.

До складу банди входили вихідці з кількох східних країн з підвищеною терористичною загрозою.

Зловмисники знаходили іноземців, які ведуть бізнес у Харкові, вистежували їх, скоювали розбійні напади на їхні оселі. При цьому били й погрожували вбивством.

Встановлено факт нападу на громадянина однієї з країн Близького Сходу. Зловмисники забрали у нього гроші та криптовалюту на загальну суму близько $80 тисяч (за даними поліції, $74 тис.).

Ввечері 31 серпня цього року четверо громадян Йорданії проникли до квартири, розташованої в будинку на вул. Пушкінській, де в цей час перебували двоє чоловіків — 43-річний та 30-річний громадяни Лівану.

Погрожуючи пістолетом, зловмисники нанесли потерпілим по кілька ударів і розпорошили їм в обличчя сльозогінний газ. Подолавши таким чином опір потерпілих, нападники заволоділи їхнім майном — грошима, мобільними телефонами, банківськими картками. Крім того, один з потерпілих, перебуваючи під тиском, повідомив дані для доступу до електронного гаманця, де зберігалася криптовалюта.

Під час обшуків за місцем проживання учасників групи правоохоронці виявили зброю, гроші, отримані злочинним шляхом, та інші докази протиправної діяльності.

Зараз трьом зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 187 КК (розбій). Санкція статті передбачає від 8 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права внесення застави.

Триває досудове розслідування. Перевіряється причетність учасників угруповання до скоєння інших тяжких і особливо тяжких злочинів на території регіону.

Правоохоронці встановлюють місцезнаходження організатора розбійного нападу.

Як повідомляв Харків Times, поліція затримала трьох чоловіків, які вимагали у 43-річної харків’янки $ 50 000. Під час затримання один з вимагачів намагався втекти, сів у авто і мав намір збити одного з правоохоронців. У липні справа була передана до суду.