У Харкові відкриється виставка сучасного театрального 3D-плакату

Відкриття виставки сучасного театрального 3D-плакату “Шляхи рівняйте духові Його” відбудеться сьогодні, 17 вересня о 15:00 в Дзеркальній залі фойє Харківського державного академічного українського театру ім. Т.Г. Шевченка (вул. Сумська, 9).

Про це Харків Times повідомили організатори виставки.

Виставка є частиною культурно-освітнього проєкту “Шляхи рівняйте духові Його”. Леся Українка: погляд зі Сходу”, що реалізується за підтримки Українського культурного фонду.

Ініціатор та організатор проєкту – ГО “Театр “Постскриптум”.

Авторами робіт є молоді художники та дизайнери Харківської академії дизайну і мистецтв та Лозівського фахового вищого коледжу мистецтв.

“Сучасний графічний плакат залишається доволі статичним по формі протягом останніх років, шукаючи в першу чергу сенсові зміни. Існують експерименти у напрямку використання доданої реальності, “комп’ютеризації” плакату. В той же час, фізичний плакат має низку унікальних речових якостей, розвиток яких стає новим словом у дизайні. Використання принципів тривимірності та інтерактивності у творенні сучасного театрального плакату є інноваційним підходом не лише для України, але й для інших країн. Водночас класичний графічно-шрифтовий плакат із цитатами драматургічних творів Лесі Українки також буде присутній на виставці та знайде своє продовження у створенні супутньої продукції проекту”, – повідомляють організатори виставки.

Виставка розташована на двух локаціях: фойє театру ім. Шевченка (вул. Сумська, 9) та Харківського театру “P.S.” (вул. Гіршмана, 16). Вхід вільний. Відвідати виставку можна під час вистав театрів, або організованими групами – за узгодженням з організаторами.

Виставка триватиме до 17 жовтня.

Як повідомляв Харків Times, у вересні-жовтні у Харкові пройде культурний проєкт “Шляхи рівняйте духові його” Леся Українка: погляд зі Сходу” до 150-річчя славетної письменниці.