Харківський плавець-паралімпієць Максим Крипак отримав звання Героя України

Найбільш титулованому спортсмену Паралімпійських ігор Максиму Крипаку, який завоював одразу сім медалей на нинішніх змаганнях, присвоїли звання Героя України.

Про це Харків Times стало відомо з указу Президента.

Як сказано в документі № 471/2021, звання Максиму Крипаку присвоюється за видатні спортивні досягнення на XVI літніх Паралімпійських іграх в місті Токіо (Японія), виявлені самовідданість та волю до перемоги, утвердження міжнародного авторитету України.

Як повідомляв Харків Times14 харків’ян боролися за нагороди Паралімпіади в Токіо.

Харківські спортсмени — плавець Максим Крипак і фехтувальниця Олена Федота — стали срібними призерами Паралімпіади в Токіо.

28 серпня на Паралімпіаді в Токіо українські плавці здобули п’ять нагород. Дві золоті медалі — на рахунку харківських плавців Максима Крипака та Михайла Сербіна.

30 серпня харків’яни Михайло Сербін і Максим Крипак поповнили медальну кошик збірної України «сріблом» і «бронзою» Паралімпіади.

31 серпня українські плавці здобули шість медалей на Паралімпіаді в Токіо. «Золото» та «срібло» у скарбничку національної збірної принесли харків’яни Максим Крипак і Максим Веракса. При цьому перший ще й встановив новий світовий рекорд.

1 вересня на Паралімпіаді Максим Крипак завоював золоту нагороду на дистанції 400 м вільним стилем.

2 вересня харківський плавець Максим Крипак приніс 20-ту золоту медаль українській паралімпійській збірній. Він першим подолав дистанцію 100 м на спині.

3 вересня харків’янин Максим Крипак завоював своє п’яте «золото» Паралімпіади та встановив новий рекорд.