Харківський плавець-паралімпієць Максим Крипак отримав звання Героя України

Фото: kharkivoda.gov.ua

Найбільш титулованому спортсмену Паралімпійських ігор Максиму Крипаку, який завоював одразу сім медалей на нинішніх змаганнях, присвоїли звання Героя України.

Про це Харків Times стало відомо з указу Президента.

Як сказано в документі № 471/2021, звання Максиму Крипаку присвоюється за видатні спортивні досягнення на XVI літніх Паралімпійських іграх в місті Токіо (Японія), виявлені самовідданість та волю до перемоги, утвердження міжнародного авторитету України.

Як повідомляв Харків Times14 харків’ян боролися за нагороди Паралімпіади в Токіо.

Харківські спортсмени — плавець Максим Крипак і фехтувальниця Олена Федота — стали срібними призерами Паралімпіади в Токіо.

28 серпня на Паралімпіаді в Токіо українські плавці здобули п’ять нагород. Дві золоті медалі — на рахунку харківських плавців Максима Крипака та Михайла Сербіна.

30 серпня харків’яни Михайло Сербін і Максим Крипак поповнили медальну кошик збірної України «сріблом» і «бронзою» Паралімпіади.

31 серпня українські плавці здобули шість медалей на Паралімпіаді в Токіо. «Золото» та «срібло» у скарбничку національної збірної принесли харків’яни Максим Крипак і Максим Веракса. При цьому перший ще й встановив новий світовий рекорд.

1 вересня на Паралімпіаді Максим Крипак завоював золоту нагороду на дистанції 400 м вільним стилем.

2 вересня харківський плавець Максим Крипак приніс 20-ту золоту медаль українській паралімпійській збірній. Він першим подолав дистанцію 100 м на спині.

3 вересня харків’янин Максим Крипак завоював своє п’яте «золото» Паралімпіади та встановив новий рекорд.