Харківська область на порозі «жовтої зони»: перевищені два показника

За даними обласного управління охорони здоров’я, в реанімаціях ковідних лікарень і серед померлих від коронавірусу не виявлено жодного вакцинованого, а нова хвиля епідемії набирає обертів.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі обладміністрації з посиланням на заступника голови ХОДА Михайла Черняка.

Михайло Черняк констатував, що захворюваність на коронавірус в області зростає: «За вчорашній день майже у 500 осіб підтверджений COVID. За останню добу було майже 140 госпіталізацій хворих на COVID. Тому, безумовно, у нас є негативна динаміка».

При цьому чиновник зазначив, що з тих 947 чоловік, які сьогодні перебувають у стаціонарах, тільки 3,5% щеплені від коронавірусу.

«Це свідчить про те, що, як казав Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, пандемія стає пандемією невакцинованих. Жодної людини з вакцинованих немає ні в реанімації, ні серед мертвих», — підкреслив заступник голови обладміністрації.

Також Михайло Черняк зауважив, що станом на 16 вересня в Харківській області перевищені два показника «зеленої зони»: рівень захворюваності на 100 тис. осіб і коефіцієнт виявлення випадків. Тому, на думку посадовця, в регіоні вже з наступного тижня можуть ввести нові карантинні обмеження.

Михайло Черняк ще раз закликав жителів області не втрачати дорогоцінний час та зробити щеплення, щоб захистити себе, рідних і близьких. У пунктах вакцинації міста й області пропонуються на вибір чотири вакцини: Pfizer, AstraZeneca, CoronaVac, Moderna.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 16 вересня виявили 155 795 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 498 – за минулу добу.

Станом на 9 вересня у харківській інфекційній лікарні зайняті дві третини ковідних ліжок.

Кабмін ввів COVID-сертифікати і змінив карантинні правила.

У Харкові до «жовтої зони» готові всього чотири вузи.