Справа про освітлення на проспекті Гагаріна: ставки ростуть

Фото: Василій Голосний

У справі про ілюмінацію на проспекті Гагаріна, де фігурантам інкримінують заволодіння бюджетними коштами та службове підроблення, вже п’ятеро підозрюваних. А збитки Харкову оцінюються в 1,3 мільйона.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

За даними слідства, організував злочинну «схему» керівник одного з департаментів Харківської міської ради. Для її реалізації були залучені підконтрольні фірми. Вони й перемогли у тендерах на виконання робіт з освітлення багатоквартирних житлових будинків.

«Схема» полягала у наступному: до актів виконаних робіт вносилися завідомо неправдиві відомості про обсяги виконаних робіт і використаних матеріалів та їх вартість. Ці акти підписувалися усіма учасниками угоди. На їх підставі підрядні організації отримували кошти з бюджету.

Внаслідок протиправної діяльності фігуранти заволоділи понад 1,3 млн грн і завдали шкоди місту на відповідну суму.

Вчора, 14 вересня, на підставі отриманих доказів заступнику директора департаменту Харківської міської ради та чотирьом його спільникам повідомили про підозру.

Їх дії кваліфіковані за ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК (службова фальсифікація).

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Як повідомляв Харків Times 8 травня 2020 року правоохоронці провели одночасно 20 обшуків в рамках кримінального провадження, відкритого за фактом умисного завищення юридичними особами у п’ятикратному розмірі вартості використаного обладнання під час виконання робіт по капітальному ремонту багатоквартирних житлових будинків у Харкові. Матеріальні збитки бюджету міста Харкова склав понад 800 тис. гривень.

Прокуратура повідомила про підозру одному із заступників директора Департаменту житлового господарства Харківської міської, якого підозрюють у заволодінні понад 800 тис. грн бюджетних коштів.

11 червня 2020 року правоохоронці провели вісім додаткових обшуків у справі про п’ятикратне завищенні цін за світлове обладнання при виконанні робіт з капітального ремонту багатоквартирних житлових будинків в Харкові.

Наприкінці грудня минулого року прокуратура відзвітувала про завершення розслідування та передачу справи до суду. Але підозрюваних тоді було троє, а збиток оцінювався у 800 тис. грн.