Перед опалювальним сезоном в Харкові замінили понад 100 км труб

Фото: city.kharkov.ua

Більш 100 км тепломереж замінили в Харкові в рамках підготовки міста до нового опалювального сезону. А для запуску тепла в будинках формують додаткові бригади.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради з посиланням на генерального директора КП «ХТМ» Василя Скопенка.

За словами Василя Скопенка, на підприємстві готові сформувати 20 бригад. Всі необхідні матеріали та інструменти для робітників уже закупили.

Гендиректор «ХТМ» також зауважив, що напередодні прийдешнього опалювального сезону зроблено більше, ніж за кілька років до цього. Наприклад, замінено понад 100 км труб. За його словами, мова йде про магістральні, внутрішньоквартальні та внутрішньобудинкові мережі.

Із запланованих до ремонту 22 котлів 17 вже введені у роботу. Реновацію інших планують завершити протягом двох-трьох тижнів.

Гендиректор підприємства нагадав, що минулого року на «ХТМ» капітально відремонтували тільки два котла, а позаминулого — лише один.

«Навесні було ухвалене рішення про підготовку міста до нового опалювального сезону і виділене серйозне фінансування. Всі котли, які виходили з ладу, були капітально відремонтовані. Протягом року була виконана велика кількість ремонтів і перекладань. Ремонтуємо мережі, котельні, встановлюємо індивідуальні теплові пункти. В принципі, якщо проаналізувати масштаби робіт, то зроблено більше, ніж за кілька років до цього», — розповів Василь Скопенко.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові на третину збільшили фінансування підготовки до опалювального сезону.

До кінця 2021 року 117 багатоповерхових житлових будинків обладнають приладами обліку тепла.

Секретар міської ради 20 січня заявив, що заради збереження діючих тарифів місто готове дотувати теплопостачальні підприємства. І на початку вересня підтвердив свою обіцянку не підвищувати тарифи.