Школяр, на якого на Салтівці впали футбольні ворота, залишається у важкому стані (оновлено)

Фото: Національна поліція у Харківській області

Шестирічний хлопчик, на якого ввечері 14 вересня на шкільному стадіоні впали футбольні ворота, знаходиться в реанімації Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги. Медики оцінюють його стан як важкий.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради з посиланням на заступника головного лікаря Харківської клінічної лікарні швидкої та невідкладної допомоги Олену Поліщук.

За словами медика, у дитини черепно-мозкова травма. На ранок 15 вересня реаніматологи зуміли стабілізувати його стан, хлопчик прийшов до тями. Але як і раніше знаходиться у важкому стані.

Як повідомляв Харків Times, 14 вересня, приблизно о 18:00 бригада “швидкої допомоги”, приїхавши за викликом, виявила на шкільному стадіоні по вулиці Академіка Павлова дитину без свідомості. Поруч на землі лежали металеві футбольні ворота.

Згідно інформації з щоденного звіту про оперативну обстановку в Харківській області, трагічний випадок стався в ліцеї «Перша українська школа», що на вулиці Академика Павлова, 46/8.

“Група першокласників, яки займались у «групі продовженого дня», знаходилась на спортивному майданчику. Під час гри на голову одного з хлопчиків впали футбольні ворота. Постраждалий учень (06.01. 2015 р/народження) з відкритою черепно – мозковою травмою і переломом основи черепу у край важкому стані був доставлений до лікарні невідкладної швидкої допомоги”, – йдеться у звіті.

Раніше в Харкові загинув 14 річний хлопчик-переселенець, на якого впали футбольні ворота.

Наприкінці грудня 2017 року до суду було скеровано обвинувальний акт стосовно директорки підприємства-підрядника, яка порушила правила безпечної експлуатації споруд, що спричинило загибель підлітка (ч. 2 ст. 275 КК України).

У липні 2020 року прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у тій самій справі стосовно двох посадовців Харківської міської ради.