Колишній глава селищної ради продав комунальну землю за підробленими документами

Фото: Волинське Агентство Розслідувань

У Харківській області колишнього главу однієї з селищних рад підозрюють в земельній афері. Він підробив документи і продав ділянку землі площею 0,2 га, яка належала громаді.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, підозрюваний підписав рішення і протокол сесії селищної ради з питань продажу земельної ділянки, які на пленарному засіданні на голосування не виносилися.

По фейковому документу колишній селищний голова підписав договір-купівлі продажу земельної ділянки комунальної форми власності площею майже 2 тис. кв. м. У результаті незаконної оборудки власниками ділянки стали люди, які не мали права на її придбання.

10 вересня прокурор Салтівської окружної прокуратури повідомив колишньому селищному голові за фактом зловживання службовим становищем та за фактом службового підроблення (ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді арешту на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 4 250 грн до 12 750 грн).

Слідство вирішує питання про обрання запобіжного заходу підозрюваному.

Як повідомляв Харків Times, суд почав розгляд справи щодо колишнього голови однієї з сільських рад Богодухівського району за фактом незаконного відчуження земельної ділянки площею 1,2 га.