Харків захистить свого виробника вакцин, – Терехов

Фото: city.kharkov.ua

Секретар Харківської міськради Ігор Терехов назвав необгрунтованими претензії прокуратури до процедури виділення землі для будівництва нових корпусів фармацевтичного підприємства «Лекхім».

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

Таку заяву Ігор Терехов зробив під час зустрічі з колективом «Лекхіма». Керівник міста заявив, що дії прокуратури по відношенню до підприємства повинні проходити строго в рамках закону.

«Ми виділили землю в оренду, підприємство вже почало розробку проектно-будівельної документації. Прокуратура оскаржує наше рішення з абсолютно формальних причин, тому ми будемо відстоювати свої права в суді. Місто тут однозначно виступить на стороні підприємства», – сказав Ігор Терехов.

Керівник міста підкреслив, що розширення виробництва «Лекхім» надзвичайно важливо і для Харкова, і в цілому для країни, оскільки підприємство готується стати першим в Україні виробником вакцин проти коронавірусу.

«Країні потрібна своя вакцина, тому це дуже важливий проект. Ми не знаємо, яка буде ситуація через місяць або через два з пандемією. І те, що харківське підприємство має намір випускати вакцину і вкласти у виробництво близько 25-30 мільйонів євро – це дуже здорово», – заявив Ігор Терехов.

«Лекхім» є офіційним постачальником в Україну вакцини CoronaVac, створеної китайською компанією Sinovac Biotech. З 2022 року компанія планує почати випуск цієї вакцини на своєму підприємстві в Харкові.

Як повідомляв Харків Times, харківське підприємство «Лекхім» у 2022 році планує запустити виробництво вакцин в наповнених шприцах – в тому числі і вакцин проти COVID-19.