Харківський “Лекхім” заявив про намір випускати вакцину проти коронавіруса

Фото: city.kharkov.ua

Харківське підприємство «Лекхім» у 2022 році планує запустити виробництво вакцин в наповнених шприцах – в тому числі і вакцин проти COVID-19.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

Про плани підприємства фармацевти розповіли 13 вересня під час зустрічі з секретарем Харківської міської ради Ігорем Тереховим.

«Це дуже важливий проєкт. Ми не знаємо, якою буде ситуація за місяць або два з пандемією. І те, що харківське підприємство збирається випускати вакцину і вкласти у виробництво приблизно 25-30 млн євро, – це дуже добре», – заявив Ігор Терехов.

Секретар міськради також зазначив, що влада Харкова зараз робить все можливе для того, щоб підготуватися до вірогідної ​​нової хвилі коронавіруса – закуповуються препарати, необхідне медичне обладнання, кисневі станції.

У Харкові вироблятиметься вакцина «CoronaVac», створена китайською компанією «Sinovac Biotech». У 2021 році група «Лекхім» стала офіційним постачальником цієї вакцини в Україні.

Довідка. Група «Лекхім» існує з 1992 року. Через рік після початку роботи «Лекхім» першою в Україні організувала промисловий випуск препаратів у формі супозиторіїв, а у 2000 році почала виробляти препарати в таблетках. Сьогодні група «Лекхім» виробляє більше 200 найменувань лікарських препаратів, які продаються в аптеках Харкова, України і експортуються в 35 країн світу. Щорічно група реєструє близько 10 нових препаратів.

Як повідомляв Харків Times, Харківське фармпідприємство «Біолік» подало до Міністерства охорони здоров’я України заявку на реєстрацію в Україні російської вакцини для профілактики коронавирусной інфекції.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов уточнив, що що харківська компанія «Біолік» подала тільки заявку на дозвіл продавати в Україні російську вакцину «Супутник V». За словами Степанова, для виходу на український ринок виробник повинен надати ряд документів, серед яких результати трьох фаз клінічних досліджень.

У січні цього року стало відомо, що група фармацевтичних компаній «Лекхім» уклала з Сіновак (Sinovac Biotech) угоду про постачання в I півріччі 2021 5 млн. доз вакцини проти COVID-19.