У свій день народження Еліна Світоліна повернулася у топ-4 рейтингу WTA

Світоліна вперше за 19 місяців повернулася у топ-4 рейтингу WTA. Після US Open почесна харків’янка піднялася на одну позицію.

Про це Харків Times повідомили у Департаменті у справах сім’ї, молоді та спорту міськради.

Перша ракетка України Еліна Світоліна після Відкритого чемпіонату США піднялася на одну сходинку в світовому рейтингу, обійшовши японку Наомі Осаку, яка не змогла захистити торішню перемогу.

Після вильоту українки з турніру її могли випередити тільки дві тенісистки. Але і Белінда Бенчіч, і Марія Саккарі, яким для цього потрібен був титул, програли 18-річній британці Еммі Радукану.

Раніш Світоліна була у топ-4 в редакції рейтингу від 10 лютого 2020-го року. З тих пір вище п’ятого місця українка не піднімалася. Особистий рекорд Еліни — третє місце.

Топ-5 виглядатиме наступним чином:

  1. Ешлі Барті (10 075 очок)
  2. Аріна Соболенко (7 720)
  3. Кароліна Плішкова (5 315)
  4. Еліна Світоліна (4 860)
  5. Наомі Осака (4 796)

Як повідомляв Харків Times, Еліна Світоліна стала бронзовим призером Олімпіади в Токіо. «Бронза» Світоліной – перша олімпійська нагорода в історії українського тенісу.

29 серпня Світоліна у фінальному поєдинку на Chicago Women’s Open здобула перемогу над суперницею з Франції Алізе Корне. У Чикаго Еліна виграла 16-й титул WTA.

7 вересня в чвертьфінальному поєдинку відкритого чемпіонату США перша ракетка України, харків’янка Еліна Світоліна поступилася 19-річній тенісистці з Канади Лейлі Фернандес і покинула турнір.