У Харкові проходить спартакіада ​​до Дня машинобудівника (фото)

Фото: city.kharkov.ua

11 вересня на спортивному комплексі «Турбініст» проходить фінал Х спартакіади, приуроченої до Дня машинобудівника України, який щорічно відзначається в четверту неділю вересня.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

У заході беруть участь близько 1500 машинобудівників, які представляють такі промислові підприємства міста, як АТ «Турбоатом», ДП «Електроважмаш», ДП «Завод ім. В. А. Малишева», ДП «Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. А. А. Морозова », АТ« Харківський машинобудівний завод «Світло шахтаря» і ВАТ «Завод «Південкабель».

Учасники змагаються по декількох десятках спортивних дисциплін – зокрема, по футболу, армрестлінгу, легкої атлетики, настільному тенісу.

Напередодні професійного свята машинобудівників привітав секретар Харківської міської ради Ігор Терехов.

“Здорово, що у нас існує така традиція, – сказав на відкритті змагань Ігор Терехов. – Для Харкова машинобудування відіграє особливу роль. Ми говоримо Харків, маємо на увазі – Турбоатом, Електроважмаш, КБ Морозова, Газмаш, Світло Шахтаря, Завод імені Малишева. Ви працюєте в щільній кооперації, створюєте спільну продукцію. Можна сказати, що одна команда машинобудівників – партнери на виробництві та суперники тут, в спорті”.

Також керівник Харкова назвав фізкультуру і спорт одним з міських пріоритетів.

“Ми створюємо таке міське середовище, в якрму вести здоровий спосіб життя модно, зручно і доступно кожному. Для цього ремонтуємо міські стадіони, ставимо спортивні майданчики в крокової доступності, будуємо велодоріжки. Це не тільки для молоді, хоча, звичайно, спортом займається переважно молодь . Все більше і більше людей похилого віку теж займаються фізкультурою. Це правильно. Здоровий спосіб життя – це додаткові роки активного життя, якими ви радуєте своїх близьких, дітей і онуків”, – зазначив Ігор Терехов ..

Базою для 10-ї ювілейної Спартакіади став “Турбініст” – спорткомплекс одного із стратегічних українських підприємств в галузі машинобудування ВАТ “Турбоатом”. Директор Турбоатома Віктор Суботін також привітав колег з наступаючим святом. Він підкреслив, що всі учасники спартакіади є згуртованою командою, яка працює на розвиток Харківського регіону та машинобудівної галузі в країні.

Як повідомляв Харків Times, 12 вересня в Харкові пройде перший в Україні кубок з мотокросу серед дітей.