У Харківській області проведуть фестиваль, присвячений 290-річчю будівництва Української оборонної лінії

Фото: find-way.com.ua

18-19 вересня в Первомайському Харківської області відбудеться фестиваль «Олексіївська фортеця 290», присвячений 290-річчю будівництва Української оборонної лінії.

Про це Харків Times повідомили організатори

На свято запросили 290 артистів і творчих колективів. У концерті на головній сцені прозвучать виступи «Великого академічного Слобожанського ансамблю пісні і танцю», гуртів «Село і люди», «Яри», «Фольк класик бенд», «Хор самотніх сердець сержанта Пеппера» та інших творчих колективів з усієї Харківської області.

Працюватимуть майданчики з активностями та розвагами для всієї родини: богатирські ігри та лучний тир, лабіринт і сімейний квест, виставка-продаж виробів майстрів і творчі майстер-класи, численні фотозоні, фудкорт, зона релаксу, дитячий майданчик з анімацією і драйвове барабанне коло.

Планується також встановлення нового рекорду – найбільший в Україні котел з органічної кашею «Казан чемпіон», і офіційне відкриття веломаршруту фортецями Слобожанщини «TourDeFort». Після відкриття стартує одноденний велотур, під час якого можна оглянути інші фортеці Української оборонної лінії.

Початок роботи фестивалю – о 10.00.

Подробиці – на офіційному сайті фестивалю.

Організатори фестивалю Первомайська міська рада, Харківський обласний центр культури і мистецтва, Харківський обласний центр туризму, ГО Моушн +. Захід проходить за підтримки Харківської обласної ради в рамках конкурсу проектів місцевого та регіонального розвитку “Разом в майбутнє”.

На проведення фестивалю з бюджету області виділили 1,05 млн грн і 450 тис. грн – з місцевого бюджету.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові в Центральному парку культури і відпочинку ім. Горького будуть показувати кращі українські фільми часів незалежності.

Фото: fortfamilyfest.com