Суд в Харкові відмовив росіянину, який оскаржував заборону на в’їзд в Україну

Фото: из открытых источников

Громадянин РФ звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з вимогою скасувати рішення, яким йому на три роки заборонений в’їзд в Україну.

Про це Харків Times дізнався з рішення суду від 6 вересня 2021 року.

Рішення про заборону росіянину три роки в’їжджати в Україну прийняли прикордонники Харківського загону 30 листопада 2020 року. Правоохоронці з’ясували, що іноземець у вересні 2017 року неодноразово в’їжджав на територію тимчасово окупованої частини Донецької області через пункти пропуску, непідконтрольні Україні. Тим самим він порушив законодавство і отримав заборону на в’їзд в Україну до 30 листопада 2023 року.

Розгляд позову росіянина до Харківського прикордонного загону відбувався за спрощеною процедурою, без його участі. На засіданні представник позивача заявив, що росіянин жодного разу не виїжджав на тимчасово окуповані території Донецької області, і не перетинав тимчасово непрацюючі пункти пропуску. На цій підставі він просив скасувати рішення прикордонників, що забороняє його клієнту в’їзд в Україну.

Також суд встановив, що в з 2015 по 2020 рік позивач неодноразово в’їжджав в Україну і деякий час перебував тут. Часті поїздки пов’язані з характером його діяльності і наявністю близьких родичів.

Суд вивчив надані прикордонниками матеріали, на підставі яких було прийнято рішення про заборону на в’їзд і визнав його обґрунтованим.

“Розглянувши подані сторонами документи і матеріали справи, всебічно і повно з’ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, оцінивши докази, які мають значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд приходить до висновку про те, що позовні вимоги не підлягають задоволенню в повному обсязі “, – йдеться в постанові.

Дане рішення може бути оскаржено протягом 30 днів.

Як повідомляв Харків Times, в Харківській області росіянин, якому заборонено в’їзд в Україну, намагався незаконно перейти кордон.