Суд повернув харків’янам дві земділянки у Молодіжному парку

Господарський суд Харківської області виніс рішення про розірвання договорів оренди та повернення двох земельних ділянок у Молодіжному парку вартістю майже 5 млн грн у відання територіальної громади.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Своїм рішенням суд задовольнив позовні заяви Київської окружної прокуратури м. Харкова в інтересах держави в особі Харківської міськради до приватного товариства.

“На підставі рішення Харківської міської ради у 2007 році між міською радою та товариством укладено договори оренди двох земельних ділянок, розташованих у парку Молодіжному по вул. Пушкінська, 81, для будівництва ділового центру з кафе та літнім майданчиком. Вартість зазначених земельних ділянок складає майже 5 млн грн. Однак з 2007 року на вказаних земельних ділянках жодні будівельні роботи не проводились. При цьому договори оренди не припинені, а ділянки до земель запасу міста не повертались”, – йдеться у повідомленні.

Оскільки орендарем не виконано умови договорів оренди і не здійснено будівництво, окружна прокуратура звернулась з відповідними позовними заявами до суду.

Рішення суду набере законної сили після сплину строків на апеляційне оскарження.

На момент публікації у реєстрі судових рішень оприлюднено рішення суду лише по одній ділянці – площею 0,1160 га, яка була надана в аренду ТОВ “Харківській олімпійський клуб” 26 жовтня 2007 року на підставі рішення 14 сесії Харківської міської ради 5 скликання “Про надання юридичним та фізичним особам земельних ділянок для будівництва об`єктів” від 4 липня 2007 року № 131/07.

Рішенням міськради, яке вказано у рішенні суду, цьому товариству було надано три земділянки у Молодіжному парку. Окрім тієї, про яку йдеться у рішенні суду, також виділено ділянки площею 0,2116 га та 0,0900 га. Термін завершення будівництва – до 1 липня 2012 року.