Афера з будівлею на Гончарівці: нарешті перед судом постане сам шахрай

Київська прокуратура Харкова розслідувала та передала до суду справу про шахрайство в особливо великих розмірах. Колишній співробітник одного з міських комунальних підприємств за допомогою знайомого держреєстратора без будь-яких підстав приватизував підвал і цілу будівлю в історичному районі Харкова. Загальний збиток державі склав 2,1 млн грн, а максимальний термін, який обіцяє стаття — 12 років.

Про це  Харків Timesповідомили в прес-службі прокуратури області.

Київська окружна прокуратура Харкова затвердила і направила до суду обвинувальний акт щодо харків’янина за фактом шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК).

Слідство встановило, що в 2019 році чоловік, використовуючи підроблені документи, заволодів нежитловими приміщеннями, що знаходяться у власності територіальної громади Харкова, завдавши своїми діями збитки на загальну суму майже 650 тис. Грн.

Після цього, в 2020 році при аналогічних обставинах зареєстрував право власності на нежитлову будівлю загальною площею понад 500 кв. м і вартістю майже 1,5 млн грн, яке знаходилося на балансі ДП «Державне художньо-творче виробниче підприємство».

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Як повідомляв  Харків Times, 9 червня шахраєві повідомили про підозру у вчиненні злочину. Через кілька днів про підозру повідомили держреєстратору, який оформив нерухомість без правовстановлюючих документів.

Наприкінці серпня справу на останнього передали до суду.