В управлінні Держпраці Харківської області попередили, що шахраї від їх імені вимагають гроші

Фото: kh.sfs.gov.ua

Підприємців м.Харкова та області атакують телефонні шахраї, які під виглядом співробітників або керівництва обласного управління Держпраці вимагають гроші.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ГУ Держпраці в Харківській області.

“Головне управління Держпраці у Харківській області попереджає суб’єкти господарювання міста Харкова та Харківської області про телефонні дзвінки або смс-повідомлення від невстановлених осіб, які представляються державними інспекторами та/або телефонують від імені керівництва Головного Управління, з метою заволодіння грошовими коштами під будь-яким приводом.”, – йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що керівництво і фахівці управління Держпраці до подібних дій не мають ніякого відношення.

Чиновники просять підприємців бути уважними і “не дозволяти аферистам вводити себе в оману”.

У разі отримання подібних дзвінків або смс-повідомлень від “інспекторів Держпраці” необхідно повідомляти про такі незаконні вимоги до правоохоронних органів або до Головного управління Держпраці в Харківській області за телефоном 057- 705 – 17 -20 (головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції Олег Герасименко, [email protected]).

Як повідомив Харків Times, вдень 2 червня співробітники СБУ затримали в ресторані “Ла-Страда” в Харкові двох киян, підозрюваних в “купівлі-продажу” посад губернатора Харківської області та начальника Головного управління Державної податкової служби області.

Співробітники спецслужби встановили, що шахраї готувалися отримати 1 млн доларів за нібито вирішення питання щодо призначення кандидата на посаду голови Харківської обласної державної адміністрації. Ще 100 тисяч доларів зловмисники планували отримати за призначення на посаду начальника Головного управління Державної податкової служби області.