У Харкові обстежать вчителів на наявність імунітету до COVID-19

Ілюстративне фото з відкритих джерел.

Працівники дошкільних і шкільних навчальних закладів Харкова зможуть безкоштовно зробити тест на наявність антитіл до COVID-19.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради з посиланням на заступницю міського голови з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення Світлану Горбунову-Рубан.

За словами чиновниці, зробити аналіз можна буде в лабораторії Інституту мікробіології та імунології імені І.І. Мечникова, директор якого виступив з такою пропозицією. Обстеження почалися сьогодні й триватимуть весь наступний тиждень.

Віце-мер зазначила, що поки, за наявними даними, імунітет до COVID-19 мають 24% працівників навчальних закладів, але це число не відображає реальну ситуацію, адже є люди, які перехворіли безсимптомно.

Також обстежити на наявність антитіл в подальшому планується працівників медичних закладів. Як зазначила Світлана Горбунова-Рубан, за наявними даними, імунітет до коронавірусу мають 69% з них — ті, хто перехворів і вакцинувався, але є й інша категорія.

«Є лікарі, які не хворіли, але постійно контактували з інфікованими, працювали у ковідніх відділеннях. Вони заробили імунітет, отримавши малі дози вірусу», — прокоментувала заступниця міського голови.

к повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 7 вересня виявили 153 235 випадків коронавврусної хвороби COVID-19, 163 – за минулу добу.

27 серпня в Харкові відкрився ще один центр масової вакцинації за адресою: вулиця Миру, 54/1. Всього в області працює 25 центрів масової вакцинації.

Центри масової вакцинації в Харкові тепер працюють у вечірні години.

У Харкові від COVID-19 зробили щеплення тільки 20% шкільних працівників.