Світоліна програла 19-річній суперниці з Канади та покинула US Open

Фото: korrespondent.net

7 вересня в чвертьфінальному поєдинку відкритого чемпіонату США перша ракетка України, харків’янка Еліна Світоліна поступилася 19-річній тенісистці з Канади Лейлі Фернандес і покинула турнір.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення БТУ.

Тенісистки провели на корті близько 2,5 годин. Світоліна програла перший сет, взявши три гейми, але виграла другу партію, де тільки три очки змогла виграти вже суперниця.

У вирішальному сеті Світоліна програвала 2: 5, але зуміла перевести гру в тайбрейк, в якому програла лише з різницею в два очки.

Еліна Світоліна (Україна, 5) – Лейла Фернандес (Канада) 3-6, 6-3, 6-7 (5: 7).

Таким чином, Світоліна не змогла повторити свій найкращий результат на кортах Нью-Йорка, яким залишається півфінал в 2019 році.

19-річна Лейла Фернандес вперше в кар’єрі зіграла в чвертьфіналі турніру Великого Шолома. До виступу в Нью-Йорку в активі 73-й ракетки світу була тільки одна перемога над суперницею з топ-20 рейтингу. У поточному розіграші US Open Фернандес також обіграла Наомі Осаку і Анжелік Кербер. Фернандес стала наймолодшою ​​півфіналісткою US Open з 2005 року.

У півфіналі канадка зіграє з переможницею матчу Аріна Соболенко – Барбора Крейчікова.

Як повідомляв Харків Times, Еліна Світоліна стала бронзовим призером Олімпіади в Токіо. «Бронза» Світоліной – перша олімпійська нагорода в історії українського тенісу.

29 серпня Світоліна у фінальному поєдинку на Chicago Women’s Open здобула перемогу над суперницею з Франції Алізе Корне. У Чикаго Еліна виграла 16-й титул WTA.