Мати підлітка, який постраждав від нападу собак, відсудила компенсацію на його лікування

Фото: Вести

Ізюмський міськрайонний суд Харківської області зобов’язав власника собак, які напали на підлітка, компенсувати витрати на лікування потерпілого.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі суду.

Суд встановив, що інцидент стався біля річки Сіверський Донець в селі Донецьке. Господар вигулював собак без повідків і намордників. Надані самі собі тварини атакували підлітка, що їхав на велосипеді. В результаті хлопець впав з велосипеда і зламав руку.

Потерпілий спочатку знаходився на лікуванні в травматологічному відділенні Ізюмської ЦМЛ. Потім його направили до обласної клінічної травматологічної лікарні міста Харків. Всі витрати на лікування дитини оплачувала його мама.

Коли син одужав, жінка звернулася в суд з вимогою відшкодувати витрати. Розглянувши матеріали справи, суд прийшов до висновку, що пред’явлені власнику собак позовні вимоги обгрунтовані.

“Відповідач здійснював неналежний вигул собак, що спричинило нанесення шкоди здоров’ю дитини позивача”, – резюмував суддя і постановив стягнути з відповідача матеріальну шкоду в сумі 14 364 гривень 93 коп.

Також суд постановив, що власник собак повинен відшкодувати понесені позивачем судові витрати в сумі 908 гривень.

Крім цього за порушення правил утримання собак комісія при виконкомі Ізюмської міської ради відповідно до ч. 1 ст. 154 КУпАП оштрафувала чоловіка.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові оштрафували водія, який збив собаку.