Харківська облрада має намір таки поборотися з корупцією

Сьогодні, 8 вересня, у Харківській обласній раді відбулося засідання Комісії Комісії щодо оцінки корупційних ризиків у Харківській обласній раді та з підготовки проєктів антикорупційних програм Харківської обласної ради. На порядку денному був розгляд підсумкового тексту проекту антикорупційної програми облради, яку далі повинні винести на розгляд сесії.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської обласної ради.

Харківська облрада має намір поборотися за те, щоб ця програма була прийнята Національним агентством із запобігання корупції з першого разу, а не як у інших областей, в яких, як повідомив голова комісії Альберт Кононенко, НАЗК повернуло на доопрацювання 21 програму з 24.

Справа, зрозуміло, добра, особливо якщо шановні члени комісії врахували у цьому документі гучні події останнього часу й перш за все перебування під слідством з 22 липня (саме за корупцію) недавнього голови Харківської облради Артура Товмасяна та його заступника Андрія Малюка. Що характерно, склад даної комісії з оцінки ризиків та підготовки програм був затверджений ще 10 червня. Мабуть, ризику з Товмасяном комісія не помітила.

Як повідомляв Харків Times, 22 липня детективи НАБУ затримали «на гарячому» заступника голови Харківської обласної ради та його спільника-адвоката після отримання ними останньої частини хабара, загальна сума якого склала 1 млн 50 тис. грн.

4 серпня правоохоронці повідомили голові Харківської обласної ради Артуру Товмасяну про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 368). Особливо великі в даному випадку – це 1,05 млн гривень.

19 серпня на позачерговій сесії Харківської обласної ради VІІІ скликання депутати прийняли рішення про звільнення з посади підозрюваного в отриманні мільйонного хабара голови облради Артура Товмасяна.