Зоопарк для харків’ян буде безкоштовним раз на місяць

Харків’яни зможуть оформити безкоштовне запрошення до Харківського зоопарку один раз у 30 днів. Діти до 14 років квитку не потребують й до зоопарку можуть ходити безкоштовно хоч кожен день, але лише у супроводі дорослого, який зареєструвався та отримав право безкоштовного проходу.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради із посиланням на прес-секретаря Харківського зоопарку Жанну Сусло.

Необхідність реєстрації у міськраді пояснюють тим, що безкоштовне відвідування харків’ян оплачується з міського бюджету. У зв’язку з цим потрібно вести облік наданих послуг, для чого й була розроблена електронна система реєстрації.

Крім того, у зоопарку поки що намагаються обмежити відвідування 5-8 тисячами людей на день, а система реєстрації буде «стежити» і за цим.

Втім, директор зоопарку Олексій Григор’єв обнадіяв мешканців міста – він припустив, що такі обмеження протримаються «орієнтовно до листопада».

«З досвіду зоопарку в колишні роки, його відвідуваність у зимовий період зменшується у 10-15 разів, в зв’язку з чим зникає необхідність в обмеженні кількості відвідувачів», – йдеться у повідомленні.

Для отримання безкоштовного запрошення харків’янам необхідно зареєструватися на сайті зоопарку або через встановлені біля входу термінали. Відвідування зоопарку для гостей міста буде доступно з жовтня.

Як повідомляв Харків Times, у День міста, 23 серпня, оновлений Харківський зоопарк відкрив двері для перших відвідувачів.

З вересня у Харківському зоопарку щопонеділка буде санітарний день, і вхід для відвідувачів буде закритий.

У Харківському зоопарку й після відкриття тривають новосілля – у вольєрах красивої та складної локації «Стежкою тигра» обживаються нові хижаки та водоплавні.