Під Харковом чергові «фермери» попалися на видобутку піску

На території однієї з селищних рад Харківського району області правоохоронці виявили та зупинили незаконний видобуток піску. Ділянка, на якій розробляли кар’єр, насправді бувла віддана у приватну власність для ведення сільського господарства.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За процесуального керівництва Харківської окружної прокуратури Харківської області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення правил використання надр, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 240 КК).

Досудовим розслідуванням встановлено, що на земельній ділянці, що перебуває у приватній власності з цільовим призначенням для ведення фермерського господарства, тривалий час здійснюється видобуток піску.

Площа кар’єра, що розташований на території однієї з територіальних громад Харківського району і де незаконно видобували пісок, становить приблизно 1 га.

Правоохоронці оглянули місцевість і вилучили три одиниці спецтехніки. Клопотання про накладення арешту на зазначену техніку направлено до суду.

Також взяті зразки грунту та піску. Після проведення необхідних експертиз буде встановлено суму завданих державі збитків.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Як повідомляв Харків Times, СБУ блокувала видобуток піску, яка здійснювалася на території Роганської об’єднаної територіальної громади під Харковом.

Правоохоронці проводять розслідування за фактом незаконного видобутку піску в Безлюдівці.